Generel vejledning

Indhold af registrene  søgning  søgeresultat  opsætning  gem referencer  egne sager  overvågninger
vis sagsdata  publicering  indsigelser  korrespondance  økonomi  

Patent- og brugsmodelregistrene blev gjort online tilgængelige den 17. oktober 2002.

Indhold af Patent og Brugsmodel registrene

Rettighedstype

ansøgninger

patenter/registreringer

DK

patentansøgninger der var under behandling i 1982, og patentansøgninger indleveret fra 1982-dd

patenter der var i kraft i 1982, og patenter der er udstedt fra 1982-dd

DK/EP

europæiske patentansøgninger med 
krav oversat til dansk (1990-)

europæiske patenter som er gældende eller har været gældende i Danmark(1990-)

Certifikat

ansøgninger om supplerende 
beskyttelse af lægemidler og plantebeskyttelsesmidler (1993-)

registrerede certifikater vedr. supplerende beskyttelse af lægemidler og plantebeskyttelsesmidler (1993-)

Brugsmodel

ansøgninger om brugsmodel (1992-)

registrerede brugsmodeller (1992-)

top

 

Søgning

Vælg rettighedstype ved at sætte 'hak' i en eller flere bokse øverst i søgebilledet (rettighedstype(r) skal vælges ved hver ny søgning). DK er automatisk valgt, men kan fravælges ved at klikke 'hakket' væk i DK-boksen.

Generelt om anvendelse af søgefelterne i søgebilledet:

Der kan fås hjælp og regler for udfyldelsen af de enkelte søgefelter med konkrete eksempler ved et klik på '?' til venstre for et ønsket søgefelt.

Alle søgefelter er 'case insensitive' dvs. at søgeresultatet er uafhængigt af anvendelsen af store eller små bogstaver.

Trunkering: * anvendes til trunkering. Der skal mindst være 2 tal eller bogstaver foran eller efter *. Både venstre og højretrunkering kan anvendes (eks. 1999001* i ansøgningsnr. feltet søger alle sager, hvis ans.nr. begynder med 1999001: 199900100-199900199).
Trunkering kan kun anvendes, når operatoren foran feltet er '='.

Maskering: ? anvendes til maskering (indsættes istedet for et bogstav eller tal - eks. Pe?ersen søger efter både Petersen og Pedersen).

AND: ord1 and ord2 - søgeresultat, hvor begge ord/tal findes i samme sag

OR: ord1 or ord2 - søgeresultat, hvor mindst ét af disse ord/tal findes i samme sag (i nummer-, dato- og klassefelter kan der anvendes mellemrum ('blanktegn') istedet for 'or' forudsat at operatoren foran feltet er '='

NOT: ord1 not ord2 - søgeresultat, hvor ord1 findes, men hvor ord2 ikke må findes i samme sag

Parenteser: anvendes til at prioritere søgeelementerne ved skrivning af mere avancerede søgestrenge

Søgefelter, der vedrører numre og datoer: der skal anvendes et bestemt format ved skrivning i felterne. Der er konkret information herom ved klik på '?' ud for hvert felt. Foran disse søgefelter kan der endvidere vælges mellem følgende operatorer:

=

lig med

>

større end

>=

større end eller lig med

<

mindre end

<=

mindre end eller lig med

-

interval: søgefeltet omdannes til et 'fra'-felt og et 'til'-felt

Dato-søgefeltet:
Hvis en dato eller et datointerval skal indgå i en søgning, skal der altid forvælges en af disse datotyper:
ansøgningsdato (dato for indlevering af ansøgning)
patent/reg. dato (dato for udstedelse af patent eller registrering af certifikat og brugsmodel)
prioritetsdato (dato for første indlevering af samme ansøgning i et andet land - kan også være en tidligere DK-ansøgning)
off. tilg. dato (dato for hvornår en ansøgning er blevet offentligt tilgængelig)

Søgefelter vedr. navne og benævnelse: her er der udvidede søgemuligheder. Eksempler kan ses ved klik på '?' ud for de pågældende felter.

Søgefeltet 'Indsiger': Dette felt anvendes til søgning på personer eller firmaer, der har indgivet en indsigelse, indvending, anmodet om administrativ omprøvning/ophævelse eller anket en afgørelse.

Kombination af søgefelter: Ved udfyldning af flere felter vil søgningen finde sager, hvor alle de skrevne kriterier er opfyldt for hver enkelt sag (felterne kombineres automatisk med operatoren AND).

NEAR: nærhedsoperator. Anvendes ved en ønsket sammenhæng af flere ord/navne. Se beskrivelse af NEAR.

Stopord: En række ord er så almindelige i benævnelser, at der er ikke er mening i at gøre dem søgbare (f.eks. af, effektiv, fremstille, på, ved m.fl.). Se listen over stopord.

Søgefeltet 'klasse': Søgning på IPC-klasser (International Patent Classifikation) - læs nærmere ved klik '?' til venstre for klasse-søgefeltet.

Fravalg af søgefelter i søgebilledet kan foretages af oprettede brugere under menupunktet 'opsætning'. Klik 'hakket' væk i boksen ved det søgefelt, der ønskes fjernet fra søgebilledet (giver et enklere søgebillede - anvendeligt hvis man ofte kun bruger bestemte felter i sine søgninger).

top

Søgeresultat

Der kan kun vises søgeresultater med højst 500 referencer. Er der flere end 500 referencer som svar på en søgning, sendes brugeren tilbage til søgebilledet og søgekriterierne må ændres til en mere præcis eller begrænset søgning, f.eks. ved at indsætte et tidsinterval eller tilføje yderligere søgekriterier.

Søgeresultaterne kan sorteres ved at klikke på en kolonneoverskrift (rød pil viser stigende eller faldende sortering).

Fylder søgeresultatet mere end én side, kan siderne vælges i bunden af søgebilledet.

Der vises 3 kolonner: ansøgningsnummer, ansøger/indehaver og benævnelse.

 

Opsætning

Oprettede brugere har desuden via menupunktet 'opsætning' adgang til selv at vælge hvilke informationer, der ønskes vist i resultatbilledet (kolonnen 'ans.nr.' er obligatorisk - 3 andre kolonner kan vælges frit - der skal dog vælges mindst én udover 'ans.nr.') og vælge default-sortering. Antallet af referencer, der ønskes vist på en side, kan vælges i toppen af opsætningsbilledet. Der kan vælges 10, 25, 50 eller 100 referencer.

Gem referencer

Oprettede brugere kan gemme referencer ved at sætte 'hak' i boksen tilvenstre for sagsnummer i søgeresultatbilledet, og når valg af referencer er afsluttet trykkes på 'gem referencer' nederst i søgeresultatbilledet. Vær opmærksom på, at der skal trykkes på 'gem referencer' for hver side, hvis søgeresultatet fylder mere end én side. Hvis alle sagsnumre ønskes gemt kan man nøjes med at markere i boksen øverst i søgeresultatet - alle sagsnumre markeres på denne måde.

Gemte referencer kan genfindes under menupunktet 'Referencer'.

top

Egne sager

Denne funktionalitet anbefales, hvis man ønsker at gemme sine egne sager til brug for anmodning om navne- og/eller adresseændringer. Oprettede brugere kan gemme referencer til egne sager, som man f.eks. har fundet ved søgning på konkre sagsnumre eller indehavernavn, ved at sætte 'hak' i boksen tilvenstre for sagsnummer i søgeresultatbilledet, og når valg af referencer er afsluttet trykkes på 'Egne referencer' nederst i søgeresultatbilledet. Vær opmærksom på, at der skal trykkes på 'Egne sager' for hver side, hvis søgeresultatet fylder mere end én side. Hvis alle sagsnumre ønskes gemt kan man nøjes med at markere i boksen øverst i søgeresultatet - alle sagsnumre markeres på denne måde. Fra menupunktet 'Egne sager' kan man direkte sende anmodning til Patent- og Varemærkestyrelsen med ønsker om navne- eller adresseændringer. Mere vejledning findes under 'Egne sager'.

Gemte referencer i 'Egne sager' kan genfindes under menupunktet 'Egne sager'.

Overvågninger

Under dette menupunkt vises en oversigt over de sager, der er oprettet en overvågning på. Forudsætter at man er oprettet som bruger og logget ind. Overvågning oprettes via en søgning i et de 3 registre (overvågning oprettes for hvert register separat) og i søgeresultatet markeres den eller de sager, der ønskes overvåget. Når valg er foretaget klikkes på knappen 'opret overvågning' i bunden af søgeresultatet. En overvågning vil resultere i en email med link til nye dokumenter (sagsakter) i de(n) overvågede sag(er) eller en email, hvis intet nyt er fundet i 30 dage. Oprettelse af overvågning kan kun ske mod betaling for 12 måneder ad gangen.

top

Vis sagsdata

Visning af sagsdata sker ved at klikke på den ønskede sag i søgeresultatbilledet.
Under fanebladet, der viser ansøgningsnummer, vises sagens stamdata - herunder sagens status. Vær opmærksom på, at status 'henlagt' betyder, at der er mulighed for genoptagelse, mens 'endelig henlagt' betyder at fristen for genoptagelse er udløbet og sagen betragtes som endelig afgjort uden at føre til meddelt patent eller registrering.

Ved klik på ansøgningsnummer i patenter, brugsmodel og certifikat, åbnes espacenet og det er muligt bl.a. at se evt. patentfamile (samme ansøgning indleveret i andre lande).

Ved klik på ansøgningsnummer i DK/EP patenter åbnes epoline og EPO registret for den oprindelige EPO-ansøgning vises.

Publicering

Under fanebladet 'publicering' kan publiceringer vedr. en sag i Dansk Patenttidende eller Dansk Brugsmodeltidende ses. Hvis den pågældende tidende findes elektronisk (fra 2000), kan denne ses ved at klikke på den ønskede publicering (forudsat at Acrobat Reader er installeret). For at finde et konkret sagsnummer i tidenden kan Acrobat Reader's søgefunktion anvendes (kikkert-ikonet).

top

Korrespondance

under fanebladet 'korrespondance' kan den ind- og udgående korrespondance i en sag ses. Hvis der vises en filstørrelse f.eks (35 KB) efter dokumenttitlen betyder det, at dokumentet kan ses blot ved at klikke på titlen (forudsat at Acrobat Reader er installeret). Vær opmærksom på filstørrelsen inden du klikker - store dokumenter kan tage en del tid at overføre til din computer afhængig af typen af Internetforbindelse. Dokumenter, der ikke findes i elektronisk form, kan bestilles i Patent- og Varemærkestyrelsens KopiService.

Indsigelser

Under dette faneblad vises informationer om indsigelse, indvending, anmodning om administrativ prøvning/ophævelse og anke såfremt sagen har været genstand for én eller flere af disse hændelser.
Ved at klikke på trekanten i højre side af linien med den angivne type af 'indsigelse' kan den tilhørende korrespondance ses (gælder dog ikke for ankesager).

top

Noteringer

Såfremt der er indsendt meddelelser om f.eks. licens, pant og retsager, kan informationer herom ses under dette faneblad.

Økonomi

Under dette faneblad vises de opkrævninger og indbetalinger, der er foretaget siden april 2001, hvor PVS tog en ny version af sit økonomisystem i brug. Der kan i enkelte sager forekomme visning af en postering fra før 2001. Information om opkrævninger og indbetalinger foretaget i konkrete sager før april 2001 kan fås ved henvendelse til Styrelsen.

Siden er opdateret 6. november 2006.

top